Een luisterend oor

Twee vrouwen, ik noem ze Marjan en Denise, komen in gesprek op het schoolplein. Wat deze vrouwen bindt is meer dan de zorg voor hun kinderen.

Marjan vertelt Denise dat ze 2 jaar geleden gestopt is met werken, haar man verdiende genoeg geld om hun gezin te onderhouden. Nu is het anders, haar man verdient nu amper genoeg voor zijn gezin. Als ze dit toen geweten had ….
 
Haar werk bestond uit onregelmatige uren, dit was niet combineren met de zorg voor haar gezin, bestaande uit 3 jonge kinderen en het bedrijf van haar man. “ kan je man dan niet een dag minder gaan werken”? vraagt Denise. “Nee”, zegt Marjan, mijn man is de hele dag druk met zijn werk, hij werk van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, en dan nog is het werk niet af zegt Marjan.
 
Creche of kinderopvang lukt niet met onregelmatige diensten en haar man kan de zorg voor de kinderen moeilijk combineren met zijn werk.
 
Denise vraagt verbaasd wat voor werk haar man dan doet, omdat ook haar man bijna tijd heeft voor de kinderen en ook in de huishouding niet kan bijspringen. Marjan haar man heeft een melkveehouderij, hij melkt koeien. Hij maakt veel uren en hij verdient er dit jaar niets mee, er moet geld achter aan.
 
Denise haar man heeft ook een melkveebedrijf. Beide dames zijn blij er even over te kunnen praten…
Een luisterend oor, onderwerpen bespreekbaar maken en houden, hulp aanreiken, ideen uitwisselen en antwoorden geven op elkaars vragen, dat is waar deze vrouwen behoefte aan heben.Een man met passie voor zijn vak, het heeft voors en tegens….
 
Herken je dit en wil je een luisterende oor, kijk dan op onze site.