Is zwaard van Damocles afgewend????

De heer Romijn is blij met dit behaalde akkoord, verteld hij in het Melkvee Magazine.
Na veel heen en weer gepraat met bijna alle landbouwvertegenwoordigers, Rabobank en de Zuivel is het een pakket welke vol aan namens zit, aan de tweede kamer en de sector gepresenteerd.

Naar Brussel met van Dam is nog de volgende stap en dan hopen dat de derogatie veilig gesteld kan worden.

Ik mis in dit gehele verhaal onder andere de grondgebondenheid van de sector waarover reeds bestaande afspraken via AmvB wet zijn vastgelegd.
In de vrijstelling in het pakket maatregels spreekt men van minder melk en dus minder koeien en dat terwijl de zuivelfabrieken op meer melk hebben ingezet. De zuivelfabrieken moeten de reeds gedane investeringen in de zuivelfabriek terug verdienen, hebben op meer melk gerekend, moeten wel hun vaste lasten doorberekenen.

De veehouder is nog altijd de sluitpost, wat zal dat voor een melkprijs opleveren??
Ook de NZO wil via AAV( algemeen verbindend verklaring) haar kosten aan de sector/veehouder door berekenen.

Waarom moeten de extensieve bedrijven en de biologische bedrijven boeten voor de intensieve bedrijven, de extensieve en biologische bedrijven hebben het fosfaat overschot niet veroorzaakt?

Het milieu en de consument graag willen geen mega bedrijven, zeker niet als die bedrijven daar de grond niet voor hebben.
In de meeste EU landen heeft men GVE ( groot vee eenheden) per ha en is al die regelgeving niet aan de orde. In Nederland zie je door de bomen het bos niet meer en er zullen nu weer nieuwe regels bij komen, totaal niet transparant, voor niemand niet.
In 2018 moeten we weer aan nieuwe regels voldoen i.v.m. de nieuwe derogatie.

Is het niet verstandig om nu gelijk door de zure appel heen te bijten en alle bestaande regels laten vervallen en uitgaande van behoud derogatie een GVE per ha vast te stellen??