Morgen laatste dag: Oproep #stemwijzer goede doelen

Waarschijnlijk heeft u meegekregen dat Wakker Dier 500.000 euro van de Postcodeloterij heeft gehad en mede hierdoor schadelijke berichten kan verspreiden. De Reclame Code Commissie heeft recent een misleidende spot over de weidemelk in kaas ernstig bekritiseerd.

De agrarische sector heeft veel last van hele leugens en halve waarheden die dergelijke organisaties verspreiden. Op dit moment heeft NRC 75.000 euro te vergeven. Nu mag iedereen stemmen op een van de 24 genomineerde goede doelen. In 2014 wonnen de Vogel- en de Dierenbescherming bij NRC. Dit soort organisaties zoals Wakker Dier, de Veganisten en de Faunabescherming roepen hun achterban op te gaan stemmen. Dat deden ze ook al met succes bij de evaluatie van de Vogel- en de Habitatrichtlijn. Als ze nog meer middelen krijgen kan overlast ontstaan. Zoals het aantasten van de goede naam, het agrarisch gebruik in en rond de buurt van Natura 2000 gebieden en negatieve invloed uitoefenen op schadebestrijding bij flora- en faunaschade.

Als u het ook belangrijk vind dat er gestemd wordt op echte goede doelen die wel gericht zijn op bijvoorbeeld de zorg voor mensen, dan roepen wij u op te stemmen en deze oproep via facebook en twitter verder te verspreiden.

Female Cancer Foundation, VluchtelingenWerk Nederland, Revalidatiefonds, Aids Fonds, Net4kids, Plan Nederland, Vereniging Onbeperkt Lezen, Fonds verstandelijk gehandicapten, Stichting Duchenne Parent Project, Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, Nicolaas G. Pierson Foundation en European Fetal Alcohol Spectrum Disorders Alliance zijn o.a. genomineerd.

#stemwijzer #kies-partij-voor-de-mensen

Tot en met vrijdag 11 september kunt u stemmen en invloed uitoefenen dat er minder op organisaties gestemd wordt, dit de advertentieruimte kunnen gebruiken voor om ons te schaden. Per e-mailadres mag u één stem uitbrengen.

http://www.nrccharityawards.